Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-08@06:39:56 GMT

چرا اینترنت ایران «بنزینی» شد؟!

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۱۰۱۸

چرا اینترنت ایران «بنزینی» شد؟!

تابناک نوشت: با افزایش قیمت «بنزین»، موجی از اعتراضات کشورمان را در برگرفت تا بار دیگر «اینترنت» قطع شود!

با گذشت دو روز و چند ساعت از اعمال سهمیه بنزین و افزایش قیمت آن، اوضاع کشورمان به شدت تحت تأثیر این تصمیم است تا جایی که دسترسی اغلب ایرانیان به اینترنت قطع شده و می‌توان نویسنده و خواننده این مطلب را در شمار معدود افراد خوش شانس در این زمینه دسته بندی کرد!
 
کافی است، سری به شبکه‌های اجتماعی بزنید تا دریابید که درباره چه وضعیتی سخن می‌گوییم؛ از گروه‌های سوت و کور تلگرامی و واتساپی گرفته تا وضعیت اینستاگرام که به شدت از محتوای تولید یا بازنشر شده در ایران تهی و عرصه جولان رسانه‌های فارسی زبان خارجی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وضعیتی که مورد توجه جهانیان قرار گرفته و حتی از دید فنی نیز برای برخی سؤال آفرین شده است. برای مثال، سایت نت‌بلاکس (NetBlocks) که به بررسی و مشاهده اختلالات اینترنت در سراسر جهان می‌پردازد، اخیرا گزارش مفصلی از اختلالات مختلف در شبکه ثابت و سیار اینترنت در ایران در شهر‌های مختلف منتشر کرده که حاوی نکات جالب توجهی است.

بر اساس این گزارش و به استناد نموداری که بدان پیوست شده، حدود ۴۵ دقیقه پس از شروع سهمیه بندی و تغییر قیمت بنزین، دسترسی بسیاری از ایرانیان به «شبکه به هم پیوسته» یا همان اینترنت (مخفف interconnected network) دچار اختلال شده و ساعاتی بعد ماجرا به نقطه‌ای رسیده که می‌شود، مدعی شد حدود ۹۵ درصد ایرانیان به اینترنت دسترسی ندارند.

البته دسترسی ۵ درصد ایرانیان به اینترنت هم دسترسی‌ بی اشکال و حتی پایدار نیست. افزون بر آن، شدت اختلال اینترنت در ایران در ساعات گذشته و برای زمانی محدود و به میزانی اندک کاهش یافته؛ اما وضعیت در کل به گونه‌ای است که می‌شود گفت: اینترنت در ایران بنزینی شده است؛ بلایی که پیشتر هم بر سر این ارتباط در ایران آمده، اما دلایلی متفاوت برای توضیحش ارائه شده.

از جمله این دلایل می‌توان به «قطع برخی کابل‌های ارتباطی در خلیج فارس» به دلیل گیر کردن لنگر کشتی و حمله کوسه‌ها به کابل‌ها اشاره کرد که حالا راحت‌تر می‌شود قضاوت کرد واقعی بوده اند یا خیر؛ دلایلی که از زبان مسئولان وقت و در تشریح چرایی قطع و اختلال در دسترسی ایرانیان به اینترنت بیان شده اند و به جهاتی ارزشمند هستند.

برای درک ارزش آن دلایل باید به سکوت این روز‌های مسئولان توجه کنیم؛ به سکوت ممتد درباره قطع دسترسی وسیع ایرانیان که موجب بروز مشکلاتی وسیع برای عموم مردم شده و کاری کرده که اعتراضات بنزینی گریبان همگان را بگیرد، حتی آن‌هایی که موافق افزایش قیمت آن هستند یا از آن فراتر، کسانی که با بنزین هیچ سر و کاری ندارند.

توضیحی که از انبوه افراد شاغل در کسب و کار‌های مرتبط با اینترنت تا عموم مردمی که برای خرید از کارت‌های بانکی استفاده می‌کنند، مستحق شنیدنش هستند، اما تا این لحظه از ایشان دریغ شده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۱۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال ۲۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت

مدیرکل ارتباطات وفناوری اطلاعات آذربایجان‌غربی گفت: ۲۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان تا پایان سال به اینترنت پرسرعت متصل خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، قاسم جلیلی‌نژاد، امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در جمع رسانه‌ها در خصوص مشکلات ارتباطی روستاها اظهار کرد: توسعه اینترنت روستایی از اولویت‌های اصلی دولت سیزدهم است و در این راستا تا پایان سال تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به اینترنت پرسرعت متصل می‌شود.

وی ضمن تشریح وضعیت توسعه ارتباطات روستایی آذربایجان‌غربی افزود: تلاش می‌کنیم تا پایان سال‌جاری با پوشش اینترنت ۲۶۰ روستای باقیمانده، پوشش تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به اتمام برسانیم.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان‌غربی گفت: هرچند برخی نقاط کم‌پوشش یا کم‌کیفیت باقی خواهد ماند که مشکل آن‌ها را نیز با احداث سایت‌های جدید رفع خواهیم کرد.

جلیلی‌نژاد با اشاره به اتصال بیش از ۴۳۰ روستای استان به اینترنت پرسرعت در دولت سیزدهم تصریح کرد: زیرساخت‌های ارتباطی ارائه شده به روستاها و مناطق محروم استان از جمله دستاوردهای مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای توسعه دولت هوشمند و ایجاد بسترهای ارتباطی برای مناطق محروم است.

وی ادامه داد: بر اساس این گزارش تأمین انتقال و برق سایت‌ها و کوهستانی بودن استان آذربایجان‌غربی از عوامل مهم اتصال نداشتن مابقی روستاها به شبکه ملی اطلاعات است که با رفع مغایرت‌ها و شناسایی موانع موجود تا پایان سال ۱۴۰۳، تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از نعمت اینترنت پرسرعت بهره‌مند خواهند شد.

کد خبر 751335

دیگر خبرها

  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • فال حافظ امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • گروسی: ایران باید دسترسی به یکسری تاسیسات خاص را بدهد
  • اتصال ۲۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
  • بهترین بروکر بازار فیوچرز برای ایرانیان
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • حکمرانی داده‌ها در عصر اینترنت اشیاء/ پلتفرم‌ها خود را مالک داده‌ها می‌دانند
  • فال حافظ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • بازگشت پرشکوه هاوال با H۶
  • وزیر خارجه گامبیا: ایرانیان را به شجاعت‌شان می‌شناسیم